Huishoudelijk reglement versie 4 september 2019

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ARNHEM CENTRAAL
4 september 2019,

Artikel 1 Leden  

  1. Leden en aspirant-leden, zie statuten art 3, 4 en 5.
  2. De aanmelding voor het lidmaatschap van Arnhem Centraal geschiedt schriftelijk of per e-mail bij de secretaris of via de website. Hierbij dienen vermeld te zijn: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres en geboortedatum. Voor de toelating als lid dient de eerste jaarcontributie betaald te zijn.
  3. Personen die buiten de gemeente Arnhem woonachtig zijn kunnen steunlid worden. Zij hebben toegang tot de AV en hebben spreekrecht, maar geen stemrecht.
  4. De AV kan een lid van de vereniging benoemen tot erelid, indien de vergadering van oordeel is dat het lid zich op een buitengewone wijze verdienstelijk heeft gemaakt ten behoeve van de Vereniging Arnhem Centraal. Een voordracht tot benoeming kan worden ingediend door het bestuur dan wel door vijf leden.
  5. Beëindiging van enig lidmaatschap, ongeacht of dit geschiedt door het lid of door de vereniging, dient schriftelijk te gebeuren.

Artikel 2 Begunstigers  

  1. Begunstigers, ofwel donateurs, kunnen natuurlijke personen en niet-natuurlijke personen zijn.
  2. Begunstigers worden geïnformeerd over de activiteiten van de vereniging.
  3. In een door de AV goedgekeurd Giftenreglement is vastgelegd hoe wordt omgegaan met giften/donaties en met de openbaarmaking daarvan.

Artikel 3 Algemene vergadering  (AV)

  1. Minimaal één week voor aanvang van de AV wordt de agenda per (elektronische) post toegezonden aan de leden van de vereniging.
  2. Ieder lid van de vereniging kan onderwerpen en discussiepunten voor de agenda aandragen. Opdat eventuele toelichtingen tijdig aan de leden kunnen worden toegezonden dienen deze bij voorkeur 10 dagen voor aanvang van de AV ingeleverd te worden bij de secretaris.
  3. De AV is niet toegankelijk voor anderen dan leden zoals genoemd in artikel 1.
  4. Het bestuur en de fractie leggen op de AV verantwoording af over het gevoerde (politieke) beleid en activiteiten.
  5. In geval van zaken die grote spoed vragen (bijvoorbeeld benoeming wethouder) kan het bestuur via een e-mail instemming vragen aan de leden. Er wordt instemming verleend als de meerderheid van de binnen de daartoe gestelde termijn (minimaal 5 dagen) ontvangen reacties, positief is.

Artikel 4 Stemmen  

  1. Stemrecht is voorbehouden aan leden, die minimaal 6 maanden lid zijn en geen betalingsachterstand hebben. Steunleden zijn uitgesloten van het stemrecht.
  2. Een stemgerechtigd lid kan een ander stemgerechtigd lid schriftelijk machtigen een stem uit te brengen.
  3. Als een lid door een ander lid gemachtigd is diens stem uit te brengen, dient de schriftelijke machtiging direct bij aanvang van de vergadering te worden overlegd. Op de volmacht moet aangegeven staan: a. welke vergadering op welke datum het betreft, b. naam, adres en geboortedatum van zowel de verstrekker als de gemachtigde en c. de handtekening en kopie legitimatiebewijs van de verstrekker van de volmacht en de gemachtigde.
  4. Een lid mag maximaal twee andere leden door een volmacht vertegenwoordigen.
  5. Uitsluitend over geagendeerde onderwerpen kan bij volmacht worden gestemd.
  6. Over personen wordt schriftelijk of bij acclamatie gestemd.

Wanneer tijdens de AV om een schriftelijke stemming wordt gevraagd, dient het stembiljet de mogelijkheid te bieden om vóór, tegen of blanco te stemmen.

Artikel 5 Voorstel

  1. Leden kunnen een voorstel indienen voor behandeling op de AV. Zij doen dit ten minste 10 dagen voor de vergadering door een voorstel met toelichting naar het secretariaat toe te sturen.
  2. Tenzij er zwaarwegende bezwaren zijn vanuit het bestuur wordt dit onderwerp aan de agenda toegevoegd en het voorstel bij de stukken meegestuurd. Indien het bestuur bezwaren heeft wordt in de AV bij het vaststellen van de agenda door de vergadering, zonder inhoudelijke discussie, besloten of het voorstel besproken wordt.
  3. Indien er een onderwerp actueel wordt na de indieningstermijn van 10 dagen, wordt op de AV door de vergadering bij het vaststellen van de agenda besloten of dit onderwerp behandeld wordt.
  4. Voordat een voorstel eventueel in stemming wordt gebracht krijgt het bestuur de gelegenheid om zijn oordeel te geven over de inhoud van de motie. Betreft het een voorstel over een politiek onderwerp dan geven tevens de aanwezige fractieleden een advies over het voorstel en de mogelijke gevolgen.

Artikel 6 Contributie  

  1. Alle leden betalen contributie. Ereleden betalen geen contributie.
  2. De contributie wordt op voordracht van het bestuur in de AV vastgesteld.
  3. Indien een lid zich voor 1 april van enig jaar heeft aangemeld is de volledige jaarcontributie verschuldigd. Daarna is is contributie verschuldigd over het aantal resterende maanden.
  4. De contributie moet voldaan zijn voor 1 april van enig jaar, tenzij er sprake is van contributievermindering conform lid 3.
  5. Na een jaar achterstand in de betaling van contributie volgt opzegging van het lidmaatschap.

Artikel 7 Bijdrage raadsleden en wethouders

  1. Raadsleden betalen een vast bedrag aan de vereniging. De hoogte van dit bedrag wordt vastgesteld in de eerstvolgende AV na de verkiezingen. Het vastgestelde bedrag geldt gedurende de looptijd van het raadslidmaatschap. De bijdrage is maandelijks per automatische incasso verschuldigd.
  2. Een wethouder namens Arnhem Centraal betaalt het dubbele bedrag.

Artikel 8 Kascontrolecommissie  

  1. De AV benoemt jaarlijks een kascontrolecommissie, bestaande uit twee leden en een reserve lid. Een lid van deze commissie is slechts eenmaal direct herbenoembaar.
  2. De commissie heeft tot taak de financiële administratie te controleren op doelmatigheid en rechtmatigheid.
  3. De commissie brengt jaarlijks in de AV, verslag uit.

Artikel 9 Het bestuur

  1. Het bestuur wijst uit zijn midden een dagelijks bestuur aan dat bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Het dagelijks bestuur heeft tot taak de dagelijkse gang van zaken te behartigen. De functies van voorzitter en penningmeester worden onverenigbaar geacht.
  2. Het bestuur is verantwoordelijk voor de continuïteit van de vereniging, het beleid van de vereniging en de uitvoering van de besluiten van de AV.
  3. De uitvoering van het verkiezingsprogramma is de verantwoordelijkheid van de fractie. Het bestuur is verantwoordelijk voor het bewaken van deze uitvoering.
  4. Het bestuur heeft de leiding bij de voorbereiding en de organisatie van de kandidaatstelling, voorbereiding van het politiek programma en de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
  5. De benodigde activiteiten voor nieuwe gemeenteraadsverkiezingen worden in een planning/draaiboek vastgelegd. Het bestuur zorgt dat alle activiteiten op tijd worden opgestart en bewaakt ook de voortgang daarvan.
  6. Het bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van een profielschets voor fractieleden, lijsttrekker, fractievolgers en wethouders.
  7. In de jaren tussen de verkiezingen zorgt het bestuur ervoor (d.m.v. bijvoorbeeld scouting) dat er voldoende potentiële kandidaten (incl. wethouder) beschikbaar zijn.
  8. Het bestuur reserveert het door de raadsleden gespaarde bedrag ten behoeve van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
  9. Het bestuur is verantwoordelijk voor het handhaven van de statuten en de reglementen van de vereniging.
  10. Het bestuur zorgt ervoor dat regelmatig samen met de fractie bijeenkomsten worden georganiseerd waarin de doelstelling van de vereniging wordt uitgedragen en vooral terugkoppeling wordt gevraagd van zaken die bewoners belangrijk vinden om in het verkiezingsprogramma c.q. actuele activiteiten van de fractie, op te nemen.
  11. Het bestuur zorgt dat er samen met de fractie sprake is van continue campagne voeren.
  12. Bestuur en fractie zijn vertegenwoordigd in elkaars vergaderingen.
  13. Het bestuur is eindverantwoordelijk voor de ledenwerving.
  14. Het bestuur ondersteunt desgewenst de fractieleider bij de opleiding en begeleiding van de fractieleden en fractievolgers.
  15. Het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere partijen en deelname aan provinciale en landelijke verkiezingen behoeven de goedkeuring van het bestuur en AV.
  16. Voor speciale onderwerpen of issues kan het bestuur werkgroepen oprichten. De leden en/of AV worden hierover geïnformeerd.

Artikel 10 Taken van de voorzitter

  1. Het leiden van de vergaderingen van het bestuur, het dagelijks bestuur en de AV.
  2. Het tekenen van de goedgekeurde notulen van de hierboven genoemde vergaderingen.
  3. Het vaststellen van de orde van de vergadering.
  4. Het ter vergadering bepalen of en welk besluit in de vergadering is genomen.
  5. Coördinatie van de verschillende onderdelen van de vereniging.
  6. Het tekenen van belangrijke uitgaande stukken, aangaande het beleid van de vereniging.
  7. De representatie van de vereniging.
  8. Als de voorzitter tussentijds aftreedt, benoemt het bestuur uit zijn midden een vervanger die aanblijft tot de eerstvolgende AV.

Artikel 11 Taken van de secretaris

  1. Het bijeenroepen van de AV en bestuursvergaderingen.
  2. Het notuleren van deze vergaderingen.
  3. Het uitbrengen van een jaarverslag aan de AV over het beleid van de vereniging.
  4. Het tekenen van uitgaande stukken.
  5. Het beheren van het archief van de vereniging.
  6. Als de secretaris tussentijds aftreedt, benoemt het bestuur uit zijn midden een vervanger die aanblijft tot de eerstvolgende AV.

Artikel 12 Taken van de penningmeester

  1. Het ontvangen van inkomsten en het doen van noodzakelijke uitgaven voor de vereniging.
  2. Het beheer van de ledenlijst binnen het kader van de privacywet.
  3. Het beheren van de financiële middelen.
  4. Het uitbrengen van een financieel jaarverslag aan de AV.
  5. Het opstellen van een begroting betreffende het komende verenigingsjaar.
  6. Als de penningmeester tussentijds aftreedt, benoemt het bestuur uit zijn midden een vervanger die aanblijft tot de eerstvolgende AV.

Artikel 13 Procedure verkiezing bestuursleden

  1. Het bestuur stelt een rooster van aftreden vast; bij tussentijdse vacatures blijft het rooster gehandhaafd.
  2. Bestuursleden worden in de AV gekozen of herkozen.
  3. Het bestuur is bevoegd om tussentijds een bestuurslid in zijn midden op te nemen. Dit bestuurslid blijft in functie tot de eerstvolgende AV, waar het bestuursbesluit om een nieuw bestuurslid op te nemen, wordt bekrachtigd.
  4. Als een bestuurslid zich (niet) herkiesbaar stelt en/of als er een vacature is, wordt daarvan in de uitnodiging van de jaarvergadering melding gemaakt.
  5. (Tegen)kandidaten kunnen worden voorgedragen door het bestuur of tenminste 3 stemgerechtigde leden.
  6. Tegenkandidaten dienen tenminste 10 dagen voor aanvang van de AV schriftelijk te worden aangemeld. Zij worden in de uitnodiging vermeld.
  7. Bestuursleden zijn maximaal 6 jaar aaneengesloten in functie, tenzij de Algemene Vergadering anders beslist.

Artikel 14 Programma

  1. Voor opstelling van een nieuw programma wordt op voordracht van het bestuur, door de AV, uiterlijk 12 maanden voor de verkiezingen, een adviesgroep programma benoemd. In deze adviesgroep is de fractie vertegenwoordigd door tenminste één fractielid. Leden die geïnteresseerd zijn aan deze groep deel te nemen kunnen zich hiervoor vóór de AV aanmelden.
  2. De adviesgroep rapporteert aan het bestuur.
  3. Leden kunnen punten voor het conceptprogramma aanleveren aan de adviesgroep. Het bestuur nodigt hiertoe alle leden schriftelijk uit.
  4. Tijdens een AV, te houden uiterlijk drie maanden voorafgaande aan de verkiezingen, wordt het programma door de AV vastgesteld. Op basis van de actualiteit kunnen hier nog kleine wijzigingen op aangebracht worden in samenspraak met de adviesgroep, bestuur en fractie.

Artikel 15 Campagne

  1. Op basis van de door het bestuur gemaakt planning wordt tijdig de campagne opgestart. Ter voorbereiding en uitvoering daarvan wordt een campagneteam opgericht.
  2. Het campagneteam bestaat in elk geval uit de bovenste vijf kandidaten van de kieslijst en een bestuurslid.
  3. Het team organiseert zelf zijn activiteiten, maakt een begroting en rapporteert aan het bestuur.
  4. Leden worden schriftelijk uitgenodigd om deel te nemen aan dit team.
  5. Kandidaten voor een potentieel verkiesbare plaats, zijn verplicht actief deel te nemen aan de campagne

Artikel 16 Kieslijst

  1. Voor de opstelling van de kieslijst wordt op voordracht van het bestuur door de AV, uiterlijk 12 maanden voor de verkiezingen, een adviesgroep kieslijst benoemd. Geïnteresseerde leden kunnen zich hiervoor vóór de AV aanmelden.
  2. De adviesgroep bestaat uit minimaal 3 bij voorkeur politiek deskundige leden, die zelf geen verkiesbare plaats ambiëren voor de Gemeenteraad (eerste 10) en niet voor een functie als wethouder.
  3. Elk lid is bevoegd zich kandidaat te stellen voor het lidmaatschap van de adviesgroep.
  4. De leden van de adviesgroep worden door de AV bij schriftelijke stemming gekozen, tenzij de AV instemt met benoeming bij acclamatie.
  5. De adviesgroep kiest uit haar midden een voorzitter die bij voorkeur geen deel uitmaakt van het bestuur of de fractie.
  6. De adviesgroep werkt zelfstandig en onafhankelijk.
  7. De voorzitter van de adviesgroep rapporteert elke maand schriftelijk de voortgang van de werkzaamheden aan het bestuur.
  8. Het bestuur nodigt alle leden schriftelijk uit zichzelf kandidaat te stellen of mogelijk geschikte kandidaten (leden van Arnhem Centraal) voor te dragen voor een plaats op de kieslijst, de functie van fractievolger niet zijnde raadslid en/of het wethouders ambt.
  9. Leden die zich kandidaat stellen dienen dit schriftelijk bij het bestuur te doen onder vermelding welke functie/taak zij ambiëren.
  10. Indien een lid van een adviesgroep wordt geconfronteerd met een kandidaat voor een verkiesbare plaats waarmee hij een directe zakelijke of persoonlijke relatie heeft maakt hij/zij dit kenbaar aan het bestuur en onthoudt hij/zij zich van de meningsvorming over deze kandidaat.
  11. De adviesgroep maakt een tijdspad waarin o.a. de voorlopige einddatum van aanmelden van kandidaten wordt vermeld.
  12. De adviesgroep adviseert uiterlijk 6 maanden voor de verkiezingen het bestuur wie van de zittende raadsleden/wethouders in aanmerking komen voor de eerste 3 plaatsen van de kieslijst. Dit advies wordt door het bestuur met de zittende raadsleden, wethouders en fractievolgers gedeeld. De AV dient de voordracht van de beoogde lijsttrekker en de twee volgende kandidaten te bekrachtigen.
  13. De adviesgroep brengt uiterlijk twee weken voor aanvang van de AV waarin de definitieve kieslijst wordt vastgesteld, het eindadvies uit aan het bestuur.
  14. De adviesgroep beoordeelt mede op basis van het bij artikel16 beschreven profiel de geschiktheid van de kandidaat. Na goedkeuring van de kandidaat wint zij desgewenst advies in bij de door de kandidaat opgegeven personen of instanties.
  15. Aan het eind van de vooraf vastgestelde termijn overlegt de adviesgroep een gerangschikte ontwerplijst met kandidaten aan het bestuur, waarbij een specifieke motivering per kandidaat is gevoegd. De positie op de lijst is tevoren met de kandidaat gecommuniceerd.
  16. Het bestuur legt een voorstel betreffende de kandidatenlijst met in een toelichting de strekking van het advies, voor aan de AV, na overleg met de beoogd lijsttrekker. Indien van het advies van de adviesgroep wordt afgeweken geeft het bestuur een motivatie.
  17. De AV waarin de definitieve kieslijst wordt vastgesteld wordt gehouden uiterlijk 2 weken voordat de kieslijst bij de kiesraad ingeleverd moet worden.
  18. De adviesgroep brengt mede op basis van het opgestelde wethouderprofiel, aan het bestuur vertrouwelijk advies uit over mogelijke wethouderkandidaten. De definitieve benoeming van een wethouder behoeft de goedkeuring van de AV.
  19. Bij onvoorziene omstandigheden die buiten de procedure vallen, besluit het bestuur, waarbij de eindbeslissing altijd bij de AV ligt als hoogste orgaan van de vereniging.

Artikel 17 Kandidaten kieslijst

  1. De kieslijst is bij voorkeur een goede afspiegeling van de Arnhemse samenleving, waarbij met name de verdelingen man-vrouw, etnische achtergrond, leeftijd en wijk dekkende herkomst aandacht verdienen.
  2. Bij het beoordelen van kandidaten die op potentieel verkiesbare plaatsen komen zijn de volgende aspecten van belang:
    • Het kunnen leveren van een grote persoonlijke inzet (op de hogere plaatsen soms meer dan 20 uur per week).
    • Het vermogen hebben tot samenwerking en afstemming in het belang van fractie en partij.
    • Voldoende maatschappelijke ervaring hebben
    • Bovengemiddelde interesse en inzet voor sociaal- maatschappelijke doelen zoals wijk- en/of verenigingswerk.
    • Contact kunnen onderhouden met groepen burgers en maatschappelijke organisaties.
    • Beschikken over een netwerk binnen de gemeente.
    • Het oppakken van maatschappelijke problemen en deze kunnen vertalen in concreet politiek handelen.
    • Gesprekspartner zijn voor raadsleden, ambtenaren en leden van B&W.
    • Het niveau van de discussie aan kunnen in de gemeenteraad en daarbuiten.
    • Beschikken over een actieve werkhouding en een oplossingsgerichte opstelling.
    • Vaardig zijn in het verwerken en gebruiken van informatie.
    • Beschikken over een heldere (mondelinge en schriftelijke) communicatie.
    • Beschikken over strategisch inzicht.
    • Kennis van de werking van het politieke en bestuurlijke systeem.
    • Gevoel voor publiciteit.
    • Politiek gevoel.
    • Kunnen uitdragen van het gedachtengoed van de eigen politieke partij.
    • Hebben van een specifieke deskundigheid (b.v. overheidsfinanciën, IT, nieuwe media, communicatie, volkshuisvesting, welzijn en zorg, etc.).
    • Het leveren van een bijdrage aan een actieve ideeënontwikkeling.
  1. Indien een kandidaat andere functies bekleedt die onverenigbaar lijken te zijn met de kandidatuur, dient de kandidaat dit aan het bestuur en de adviesgroep kieslijst kenbaar te maken. Bij vastgestelde onverenigbaarheid is kandidaatstelling uitgesloten.
  2. Van kandidaten die op een verkiesbare plaats willen staan (eerste tien plaatsen) wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd (specifiek risicoprofiel 01, politieke ambtsdragers).
  3. Kandidaten zijn lid van de vereniging en onderschrijven de beginselen en het programma van de partij.
  4. De adviesgroep kan onder eigen verantwoordelijkheid en bij goedkeuring door het bestuur aanvullende eisen stellen voor het profiel van de kandidaten.

Artikel 18 Wethouder 

  1. De kandidaten voor een wethouder functie dienen zoveel mogelijk te voldoen aan het profiel dat na een voorstel van het bestuur is vastgesteld door de AV.
  2. Bij de selectiegesprekken met kandidaten wordt reeds geïnventariseerd of er belangstelling bestaat voor de functie van wethouder.
  3. De adviesgroep kieslijst, bestuur en fractie zoeken actief naar kandidaten, zowel binnen als buiten Arnhem Centraal.
  4. Van kandidaten wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.
  5. Procedure en benoeming zie artikel 16.

Artikel 19 Fractievolger

Een fractievolger kan namens de partij deelnemen aan alle raadsactiviteiten met uitzondering van de besluitvormende vergadering. Een fractievolger wordt officieel door de raad beëdigd op voordracht van de fractie. Voor de functie van fractievolger komen primair in aanmerking zij die op de kieslijst staan van de partij in volgorde van de nummering. Uitzondering hierop zijn zij die op de kieslijst zijn geplaatst, maar schriftelijk hebben aangegeven niet voor deze functie in aanmerking te willen komen. Wanneer het aantal kandidaten op de kieslijst in dit verband is uitgeput, is de volgende regeling van kracht:

  1. Een belangstellende kan zich als kandidaat bij het bestuur of fractie aanmelden of zich laten voordragen. Hij/zij is of wordt lid van Arnhem Centraal.
  2. Minimaal één bestuurslid en de fractievoorzitter adviseren bestuur en fractie over de geschiktheid van de kandidaat. Kandidaten worden getoetst aan het profiel van raadslid (artikel 16).
  3. Bij positief besluit loopt de kandidaat bij voorkeur 3 – 6 maanden stage bij de fractie.
  4. De fractie legt na deze stage haar advies voor aan het bestuur. Het bestuur volgt dit advies, tenzij zwaarwegende redenen dit belemmeren. Tijdens de eerstvolgende AV leggen fractie en bestuur verantwoording af over dit genomen besluit.
  5. De fractie heeft het recht om een fractievolger bij gebleken ongeschiktheid of disfunctioneren uit zijn/haar functie te zetten. De fractie dient bij een dergelijk besluit vooraf het bestuur te consulteren.

Artikel 20 Onverenigbaarheid van functies

  1. Bestuursleden, fractievolgers, fractieleden, wethouders en ondersteunende leden mogen geen functies bekleden die strijdig zijn met de belangen van de Vereniging Arnhem Centraal. Als zodanig kunnen ook functies binnen een andere politieke partij of politieke organisatie strijdig zijn.
  2. Indien sprake is van een mogelijk ongewenste combinatie van functies, dient het betreffende lid zelf hier melding van te maken bij het bestuur.
  3. Het bestuur oordeelt of een situatie als bedoeld onder het eerste lid aan de orde is.
  4. Indien het bestuur van oordeel is dat een dergelijke situatie aan de orde is, dienen die functies met onmiddellijke ingang opgegeven te worden. Het bestuur meldt een beslissing van dien aard beargumenteerd aan de AV.
  5. De AV kan zich distantiëren van het onder het eerste lid betrokken lid. Zo nodig kan toepassing worden gegeven aan het bepaalde in artikel 6, eerste lid van de statuten en betrokkene uit het lidmaatschap ontzetten.

Artikel 21

  1. Het bestuur beslist in gevallen waarin dit reglement niet voorziet.

de Voorzitter,                                                                            de Secretaris,

Bijlage 1: Giften reglement
Bijlage 2: Privacy beleid

 

Bijlage 1.

Giftenreglement van de vereniging ARNHEM CENTRAAL

Artikel 1 Het begrip gift

  1. Als gift wordt beschouwd door de partij om niet ontvangen geldsom of geldswaardige prestatie, waarbij het niet van belang is of deze worden ontvangen van natuurlijke of rechtspersonen.
  2. Kwijtscheldingen van schulden van de partij zullen ook als gift worden beschouwd.

Artikel 2 De toelaatbaarheid van giften

  1. Op de raadsleden c.q. wethouder(s) van Arnhem Centraal wordt gedurende elke raadsperiode een beroep gedaan voor een financiële bijdrage/gift aan de partij. Dit om voortdurend de vergader- en communicatie-kosten te kunnen bekostigen en daarnaast de verkiezingscampagne grotendeels te kunnen betalen.
  2. Giften waarvan de juiste herkomst in het girale verkeer niet vast te stellen is, worden niet aangenomen.
  3. Giften die blijkbaar gedaan worden in de verwachting van een economische of politieke begunstiging, worden niet aangenomen.
  4. Het is individuele leden niet toegestaan giften te ontvangen voor hun politieke activiteiten en giften voor het voeren van voorkeursacties voor een bepaalde kandidaat worden niet aangenomen.
  5. De schenker heeft geen invloed op de besteding van de gift. Bestuur besluit in samenspraak met de fractie gezamenlijk over de bestemming van de giften.

Controle vindt plaats via de jaarlijkse ledenvergadering als onderdeel van het financieel jaarverslag.

Artikel 3 Verantwoording  

  1. Voor Arnhem Centraal geldt geen beperking voor de hoogte van ontvangen giften.
  2. Van giften boven de som van € 4500,- al of niet in één keer verstrekt gedurende een kalenderjaar wordt melding gemaakt op de website van Arnhem Centraal, waarbij de schenker met naam en adres wordt vermeld.
  3. Giften en ook bijdragen in natura worden in de financiële administratie door de penningmeester geregistreerd.
  4. Tijdens de jaarvergadering wordt door de penningmeester aan de leden verantwoording afgelegd over alle in het betreffende jaar ontvangen giften en de besteding van de financiën.

Artikel 5 Slotbepaling  

Daar waar de wet in beperkende zin gaat afwijken van een of meerdere bepalingen uit deze regeling, is de wettelijke regeling van toepassing onder volledig behoud van alle overige bepalingen van deze regeling.

Bijlage 2.

PRIVACY BELEID VAN DE VERENIGING ARNHEM CENTRAAL

Dit Privacy beleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die Arnhem Centraal verwerkt van haar leden, donateurs, of andere geïnteresseerden.

Indien u lid wordt van Arnhem Centraal, een donatie doet of om een andere reden persoonsgegevens aan Arnhem Centraal verstrekt, geeft u uitdrukkelijk toestemming om uw persoonsgegevens in lijn met dit Privacy beleid te verwerken.

Wij adviseren u het Privacy beleid door te lezen en te bewaren voor uw eigen administratie.

  1. Verantwoordelijke
    Verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is de penningmeester van de vereniging Arnhem Centraal. De penningmeester is bereikbaar via penningmeester@arnhemcentraal.info
  2. Welke gegevens verwerkt Arnhem Centraal en voor welk doel

2.1. In het kader van uw lidmaatschap worden de volgende persoonsgegevens verwerkt:

    1. voor- en achternaam, geboortedatum, lidcode, geslacht/aanhef
    2. adresgegevens eventueel postadres
    3. telefoonnummer(s), e-mailadres(sen)

2.2 Arnhem Centraal verwerkt de in sub 2.1 genoemde persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

    1. uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres wordt gebruikt voor contact over het lidmaatschap en de eventuele opzegging daarvan, voor de verstrekking van de door u aangevraagde informatie of het afhandelen van de van u verkregen informatie,
    2. uw naam, en e-mailadres wordt gebruikt voor het versturen van uitnodigingen, nieuws en informatie over de activiteiten van Arnhem Centraal;

2.3 Uw gegevens worden zonder uw uitdrukkelijke toestemming niet aan derden verstrekt.

  1. Bewaartermijnen

Arnhem Centraal verwerkt en bewaart uw persoonsgegevens gedurende de duur van uw lidmaatschap tot maximaal een jaar na afloop van dit lidmaatschap. Aansluitend worden de persoonsgegevens vernietigd.

  1. Beveiligingsmaatregelen en verwerkers

4.1. Ter bescherming van de persoonsgegevens heeft Arnhem Centraal passende technische en organisatorische maatregelen getroffen.

4.2. Voor de verwerking van de persoonsgegevens kan Arnhem Centraal gebruik van diensten van derden (websiteprovider Xolution), een zogenaamde verwerker. Deze provider heeft een eigen privacy beleid.

  1. Inzagerecht, verwijdering en vragen klachten

5.1. Via de ledenadministratie (penningmeester) van Arnhem Centraal kunt u een verzoek indienen om uw persoonsgegevens in te zien, te ontvangen, te wijzigen of te verwijderen. Arnhem Centraal zal het verzoek in behandeling nemen en u, binnen een maand na ontvangst hierover informeren.

5.2. Indien u bezwaar wilt maken tegen de (verdere) verwerking van uw persoonsgegevens als bedoeld in artikel 2, of hierover klachten heeft, kunt u eveneens contact opnemen met de ledenadministratie (penningmeester@arnhemcentraal.info).

5.3. Eventuele andere vragen of opmerkingen over dit Privacy beleid kunnen worden gericht aan onze secretaris, secretaris@arnhemcentraal.info.

  1. Wijzigingen

Dit privacy beleid kan worden gewijzigd. De wijzigingen worden via de Website bekend gemaakt. Wij adviseren u om regelmatig het privacy beleid te bekijken.

4/9/2019